Definita cuvantului ie
ÍE, ii, s. f. 1. Bluză femeiască caracteristică portului național românesc, confecționată din pânză albă de bumbac, de in sau de borangic și împodobită la gât, la piept și la mâneci cu cusături alese, de obicei în motive geometrice, cu fluturi, cu mărgele etc. 2. Parte a corpului la unele animale, reprezentată printr-o îndoitură a pielii. – Lat. [vestis] linea.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ie
iúlie s. m. – A șaptea lună a anului; luna lui cuptor. – Var. iuliu. Mr. iul’u. Sl. Ijulij, și var. din ngr. ἰούλιος. Sec. XVI. Vezi definitia »
BIORITMOLOGÍE s. f. Studiu al bioritmului. [Pr.: bi-o-] – De la bioritm. Vezi definitia »
POLIESTEZÍE s. f. tulburare de sensibilitate în care aceeași excitație produce senzații multiple. (< fr. polyesthésie) Vezi definitia »
GRAFOLOGÍE s.f. Studiul raporturilor care există între scrisul unei persoane și caracterul ei. ◊ Grafologie patologică = disciplină care se ocupă cu studierea deformării scrisului în urma unei boli mintale. ♦ Studiul asupra caracterului scrisului cuiva în scopul recunoașterii autenticității unor documente, înscrisuri etc. [Gen. -iei. / < fr. graphologie, cf. gr. graphein – a scrie, logos – știință]. Vezi definitia »
HIPERFOSFOREMÍE s. f. creștere a cantității de fosfor din sânge. (< fr. hyperphosphorémie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z