Definita cuvantului industrialism
INDUSTRIALÍSM s. n. 1. Orientare în gândirea economică care preconizează dezvoltarea industriei și ridicarea acesteia la nivelul de ramură principală a economiei. 2. Teorie economică care acordă preponderență industriei în activitatea economică. [Pr.: -tri-a-] – Din fr. industrialisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu industrialism
HEPATÍSM s. n. insuficiență biliară. (< fr. hépatisme) Vezi definitia »
MICROBÍSM s. n. 1. stare de infectare a organismului cu microbi. 2. pasiune exagerată pentru ceva. (< fr. microbisme) Vezi definitia »
SINGULARÍSM s. n. concepție metafizică potrivit căreia universul este dintr-un singur principiu, are o singură cauză. (< germ. Singularismus) Vezi definitia »
ECLECTÍSM s. n. 1. îmbinare mecanică a unor idei, concepții, puncte de vedere eterogene și opuse. ◊ lipsă de consecvență în convingeri, în teorii. 2. sistem de concepții care, fără a se întemeia pe idei originale, alege din diverse sisteme de gândire ceea ce pare mai adecvat. ◊ (arhit., arte) îmbinare necritică a unor elemente luate din stiluri diferite sau din diferitele mijloace personale de exprimare ale unor artiști consacrați. (< fr. éclectisme) Vezi definitia »
PIRANDELLÍSM s. n. caracteristică a teatrului lui Luigi Pirandello, a cărui problematică și mod de rezolvare sparg tiparele clasice, introducând inovații moderne și îndrăznețe și experiențe ale tehnicii dramatice. (< it. pirandellismo) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z