Definita cuvantului inter
INTER1- Element de compunere însemnând „între”, care servește la formarea unor substantive și a unor adjective. – Din lat. inter, fr. inter-.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu inter
AUTOSCRÉPER s. n. screper montat pe un autovehicul. (< auto2 + screper) Vezi definitia »
BULDÓZER, buldozere, s. n. 1. Mașină alcătuită dintr-un tractor pe șenile, prevăzut în față cu o lamă puternică, folosită pentru săparea și nivelarea terenurilor, pentru transportarea pe distanțe mici a pământului, deszăpezirea șoselelor, etc. 2. Presă orizontală de matrițat și de îndoit la cald. – Din engl., fr. bulldozer, rus. bul'dozer. Vezi definitia »
CURSIÉR, -Ă I. adj., s. f. (bicicletă) de curse. II. s. m. 1. armăsar, cal de curse. 2. comisionar. III. s. n. tun instalat la prora unei galere sau a unei șalupe, pentru a trage un ax spre înainte. (< fr. coursier) Vezi definitia »
PIVNICÉR, pivniceri, s. m. 1. Persoană care are sub supravegherea sa o pivniță de vinuri; chelar. 2. Titlu dat boierului care avea în grijă viile și pivnițele domnești; persoană care purta acest titlu. – Pivniță + suf. -ar. Vezi definitia »
SPÍCHER s. m. 1. crainic la o stație de radio sau de televiziune. 2. (în Anglia) președintele Camerei Comunelor. ◊ (în SUA) președintele Camerei Reprezentanților. (< fr., engl. speaker) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z