Definita cuvantului interregional
INTERREGIONÁL, -Ă, interregionali, -e, adj. Care privește mai multe regiuni, care ține de mai multe regiuni; care are loc între mai multe regiuni. [Pr.: -gi-o-] -Inter1-+regional.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu interregional
OCTOPETÁL, -Ă adj. (despre corole) cu opt petale. (< fr. octopétale) Vezi definitia »
VECTORIÁL, -Ă adj. Referitor la un vector; cu vectori. ◊ Calcul vectorial = ramură a matematicii care operează cu vectori și se ocupă cu studiul proprietăților lor. ♦ (Despre mărimi) A cărui definiție presupune enunțul unui număr, al unei direcții și al unui sens pe această direcție. [Pron. -ri-al. / cf. fr. vectoriel]. Vezi definitia »
ADAPTAȚIONÁL, -Ă adj. referitor la adaptație. (< engl. adaptational) Vezi definitia »
VICINÁL, -Ă, vicinali, -e, adj. (Despre drumuri și căi ferate) Care leagă localități (rurale) vecine. – Din fr. vicinal. Vezi definitia »
INTELECTUÁL, -Ă, intelectuali, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține intelectului, care se referă la activitatea minții, la intelect. 2. S. m. și f. Persoană care posedă o pregătire de specialitate temeinică și lucrează în domeniul artei, al științei, tehnicii etc.; persoană care aparține intelectualității. [Pr.: -tu-al] – Din fr. intellectuel, lat. intellectualis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z