Definita cuvantului iov
IÓV, iovi, s. m. Specie de salcie care crește prin pădurile de la munte (Salix capraea). [Var.: (rar) ióvă, -e s. f.] – Cf. sl. iva.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu iov
BOGOLIUBOV, Nikolai Nikolaevici (1909-1992), matematician rus. Prof. univ. la Kiev și Moscova. Contribuții în analiza matematică și calculul variațional și la elaborarea teoriilor moderne asupra supraconductibilității și suprafluidității. Vezi definitia »
Korsakov! interj. (intl.) folosită de complicele unui infractor pentru a-i semnala acestuia că este gata să schimbe vorba după ce i s-a transmis mesajul codificat „schimschi”. Vezi definitia »
BORISOV, oraș în Bielorusia (C.S.I.), pe stg. rîului Berezina, la NE de Minsk; 144 mii loc. (1989). Ind. constr. de mașini (electrotehnică, tractoare), chimico-farmaceutică, sticlărie; instrumente muzicale. Fundat în 1102. Vezi definitia »
alcov, alcovuri s. n. casă de toleranță Vezi definitia »
BASOV, Nikolai Ghennadievici (1922-2001), fizician rus. Prof. univ. la Moscova. Unul dintre fondatorii electronicii cuantice. A descoperit, împreună cu A.M. Prohorov, metoda de amplificare prin suprapunere a undelor electromagnetice corente emise de atomi sau de molecule, care a stat la baza construirii maserului și laserului. În 1959, împreună cu A.M. Prohorov a realizat maserul. Premiul Nobel (1964), împreună cu Ch. H. Townes și A.M. Prohorov. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z