Definita cuvantului albumen
ALBUMÉN s. n. Țesut vegetal din semințele unor plante, în care se depozitează substanțele nutritive de rezervă și care servește embrionului ca hrană în timpul germinației. – Din fr. albumen, lat. albumen „albuș”.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu albumen
CANCERIGÉN, -Ă, cancerigeni, -e, adj., s. n. (Substanță sau factor) care poate provoca apariția cancerului. – Din fr. cancérigène. Vezi definitia »
SCALÉN I. adj. (despre un triunghi) cu toate laturile inegale. II. adj., s. m. (mușchi inspirator) între vertebrele cervicale și primele două perechi de coaste. (< fr. scalène, lat. scalenus) Vezi definitia »
GRATÉN s. n. 1. preparat culinar acoperit cu pesmet și copt în cuptor. 2. vas de bucătărie din faianță, reziztent la foc, în care se pregătesc preparatele care necesită o gratinare. (< fr. gratin) Vezi definitia »
XILÉN, xileni, s. m. Hidrocarbură lichidă care se găsește în gudronul de huilă sau în unele fracțiuni de țiței și care se întrebuințează ca solvent în industria lacurilor, a coloranților, a cauciucului etc. – Din fr. xylène. Vezi definitia »
NOUMEN s.n. v. numen. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z