Definita cuvantului scalen
SCALÉN I. adj. (despre un triunghi) cu toate laturile inegale. II. adj., s. m. (mușchi inspirator) între vertebrele cervicale și primele două perechi de coaste. (< fr. scalène, lat. scalenus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu scalen
GLUTÉN s.n. Amestec de proteine, obținut din făina cerealelor după îndepărtarea amidonului. [< fr. gluten]. Vezi definitia »
HEMATOGÉN, -Ă adj. (Despre unele medicamente) Care produce sânge, care face să crească numărul globulelor roșii din sânge. // s.n. Produs alimentar concentrat, obținut din amestecarea sângelui cu lapte și cu diferite substanțe aromatizate. [< fr. hématogène, cf. gr. haima – sânge, gennan – a produce]. Vezi definitia »
Termen din constructia podurilor suspendate. Pod cu hobane. Sarme de otel ce sustin podul suspendat. Vezi definitia »
PROCHÍMEN, prochimene, s. n. 1. (Bis.) Nume dat versetelor din psalmi care se cântă înainte de a se citi un pasaj din Biblie sau înainte de o rugăciune sau de o cântare. 2. (Înv.; în expr.) A veni la prochimen = a reveni la subiect, după o digresiune. A aduce (pe cineva) la prochimen = a îndrepta, a aduce (pe cineva) pe calea cea bună. – Din ngr. prokímenon. Vezi definitia »
TIBICÉN s. m. (ant.) cântăreț din fluier, din flaut. (< lat. tibicen) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z