Definita cuvantului închegător
ÎNCHEGĂTÓR, -OÁRE, închegători, -oare, s. f., adj. 1. S. f. Vas de lemn în care ciobanii pun laptele la închegat. 2. S. f. (Bot.; reg.) Năprasnică (Geranium robertianum). 3. Adj. Care încheagă. – Închega + suf. -ător.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu închegător
PTERIDOSPÓR s. m. spor caracteristic pteridofitelor. (< fr. ptéridospore) Vezi definitia »
RUPTÓR, ruptoare, s. n. Aparat electric care deschide și menține deschis un circuit electric, sub acțiunea și pe durata unei comenzi din exterior. – Din fr. rupteur. Vezi definitia »
HOMOSPÓR, -Ă I. adj. (despre plante pteridofite) cu un singur tip de spori. II. s. m. spor de aceeași formă și structură. (< fr. homospore) Vezi definitia »
acustica sălilor, calitatea audiției sunetelor* într-o încăpere (săli de concert* sau de spectacole, studio de radio* sau de televiziune), în raport cu utilizarea acesteia. Preocupările pentru o mai bună auduție în edificiile publice datează din antic. Vitruvius Pollio (sec. 1 î.Hr.), în De Architectura, dă reguli în acest scop și arată cum poate fi îmbunătățită a. Vezi definitia »
LĂUDĂTÓR, -OÁRE, lăudători, -oare, s. m. și f. Persoană care laudă. ◊ Expr. A-i fi murit (cuiva) lăudătorii, se spune ironic despre cineva sau cuiva care se laudă singur. [Pr.: lă-u-] – Lat. laudatorius sau – lăuda + suf. -ător. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z