Definita cuvantului aldol
ALDÓL, aldoli, s. m. (Chim.) Aldehidă-alcool obținută prin polimerizarea unei aldehide. – Din fr. aldol.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu aldol
POL3 subst. (Înv.) Jumătate (dintr-un întreg, dintr-o unitate). – Din sl. polŭ. Vezi definitia »
PODZÓL, podzoluri, s. n. Sol nisipos și lutos, de culoare cenușie, sărac în calciu, cu fertilitate naturală slabă, care se formează sub vegetația pădurilor, într-un climat rece și umed. – Din fr. podzole, germ. Podsol, rus. podzol. Vezi definitia »
ERGOSTERÓL s.n. Sterol care se găsește în țesuturile animale și vegetale; ergosterină. [< fr. ergostérol]. Vezi definitia »
TABERNÁCOL s.n. 1. Cort; (spec.) cortul în care erau ținute tablele legii la vechii evrei. 2. Nișă în peretele sanctuarului unei biserici catolice sau cutie de argint de o formă specială, în care se păstrează cuminecătura și unele obiecte de cult. [Var. tabernacul s.n. / < lat. tabernaculum, it. tabarnacolo, fr. tabernacle]. Vezi definitia »
POOL PUL/ s. n. 1. uniune monopolistă pentru fixarea prețurilor, folosirea în comun a unor patente sau influențarea cursului hârtiilor de valoare. 2. ~ metabolic = depozit comun de substanțe intermediare în metabolism; cantitatea totală disponibilă a substanțelor de un anumit fel. (< engl. pool) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z