Definita cuvantului înspăimânta
ÎNSPĂIMÂNTÁ, înspăimấnt, vb. I. Refl. A fi cuprins de spaimă. ♦ Tranz. A inspira spaimă, groază, a băga spaima în cineva. – În + spăimânta.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu înspăimânta
CITÁ vb. I. tr. 1. A numi, a indica (pe cineva sau ceva) pentru a întări ceva, pentru a face cunoscut pe cineva sau ceva; a semnala ceva. 2. A reproduce exact spusele sau cele scrise de cineva; a da un citat. 3. A chema (pe cineva) în fața unei instanțe judecătorești printr-o citație. [Cf. lat., it. citare, fr. citer]. Vezi definitia »
BALÁTA s. f. gumă dintr-un arbore din America tropicală, la fabricarea izolanților, la impregnarea curelelor de transmisie. (< fr., sp. balata) Vezi definitia »
Dreapta în geometria euclidiană (clasele I-XII) este o noțiune fundamentală, adica o noțiune care nu are definiție. Ea este caracterizată prin câteva proprietăți introduse prin axiome. În geometria euclidiană ea este reprezentată material printr-o linie dreaptă. În alte geometrii, este interesant de știut că dreapta nu este reprezentata printr-o linie dreaptă. De exemplu, în geometria riemanniană, planul este o sferă din geometria euclidiana, iar dreapta este un cerc ecuatorial al acestei sfere. ...?????? Vezi definitia »
POSTDATÁ vb. tr. a data (un act, o scrisoare) cu o dată posterioară redactării. (< fr. postdater) Vezi definitia »
INSULTÁ, insúlt, vb. I. Tranz. A aduce cuiva o insultă; a ofensa, a jigni. – Din fr. insulter, lat. insultare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z