Definita cuvantului întârziere
ÎNTÂRZIÉRE, întârzieri, s. f. Acțiunea de a întârzia și rezultatul ei. ◊ Loc. adv. și adj. Cu întârziere = (care se produce) mai târziu decât trebuie sau decât este prevăzut. ◊ Loc. adv. Fără întârziere = numaidecât, fără zăbavă. ◊ Expr. A exploda cu întârziere = (despre bombe sau corpuri explozive) a exploda la un anumit interval de timp (fixat dinainte) după momentul punerii sau al lansării. A fi în întârziere = a fi rămas în urmă, a fi întârziat. ♦ Timpul, durata cât cineva sau ceva întârzie. [Pr.: -zi-e-] – V. întârzia.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu întârziere
RĂSFĂȚÁRE, răsfățări, s. f. Acțiunea de a (se) răsfăța și rezultatul ei. – V. răsfăța. Vezi definitia »
CRUCIFÉRE s. f. pl. familie de plante dicotiledonate dialipetale, cu flori care au patru petale și patru sepale în cruce. (< fr. crucifères) Vezi definitia »
INDIVIDUALIZÁRE, individualizări, s. f. Acțiunea de a individualiza și rezultatul ei. ♦ Adaptarea și aplicarea unei concepții, a unei legi etc. la cazuri particulare. ♦ Întruchipare a ideii artistice în imagini concrete, individuale; întruchipare a unei tendințe, a unei relații (sociale) etc. în figuri individuale tipice. [Pr.: -du-a-] V. individualiza. Vezi definitia »
RADIOATERIZÁRE s. f. aterizare în care avionul este dirijat cu ajutorul undelor electrotehnice. (după fr. radio-atterrissage) Vezi definitia »
ORIZONTALIZÁRE, orizontalizări, s. f. Acțiunea de a orizontaliza.V. orizontaliza. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z