Definita cuvantului învârtecuș
ÎNVÂRTECÚȘ, (2) învârtecușuri, s. n. 1. (În sintagma) Ineluș-învârtecuș = numele unui joc de copii în care unul dintre jucători trebuie să ghicească la cine se găsește un inel care trece din mână în mână. 2. (Rar) Întortochetură. [Var.: (reg.) învârticúș s. n.] – Învârteci (înv. „a învârti” < învârti) + suf. -uș.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu învârtecuș
slobodáș, -ă adj., s.m. și f. (înv.) 1. (persoană) care locuiește într-o slobozie sau care provine dintr-o slobozie; slobozean. 2. (adv.) în mod îndrăzneț. Vezi definitia »
MOTORÁȘ, motorașe, s. n. Diminutiv al lui motor (I); motor mic, de mică putere. – Motor + suf. -aș. Vezi definitia »
PĂRTÁȘ, -Ă, părtași, -e, s. m. și f. 1. Persoană care participă (împreună cu altele) la o activitate, care ia parte la o acțiune; participant; spec. complice. ♦ (Rar) Partizan, adept. ♦ Persoană căreia cineva îi încredințează gândurile, planurile, sentimentele sale intime; confident. 2. Persoană care se bucură (împreună cu altele) sau beneficiază de un bun spiritual ori care împărtășește (cu altele) un necaz, o nenorocire. 3. Persoană care primește o parte dintr-un bun material sau care stăpânește ori folosește un bun material împreună cu o altă persoană. – Parte + suf. -aș. Vezi definitia »
ináș (-și), s. m. – (Trans.) Flăcău. Mag. inas (DAR). Cuvînt rar. Vezi definitia »
nănáș, nănáșe, s.n. (înv.) dar, danie, prinos. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z