Definita cuvantului jab
JAB, jaburi, s. n. Lovitură repetată la box, plasată în regiunea nasului, prin care se urmărește agasarea și dezorientarea adversarului. [Pr.: geb]. – Din engl. jab.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu jab
KEBÁB s.n. În bucătăria turcească, carne de berbec sau de miel la frigare; prin ext. orice fel de carne (de vacă, de porc, de pui) la frigare; șiș-kebab = frigărui asortate din bucăți de carne de batal sau de miel, ceapă, ardei și roșii fripte la frigare; döner-kebab = straturi de carne de miel sau batal (în bucătăria internațională și de vacă sau de pui), marinate în prealabil, puse pe un proțap vertical rotitor, din care se taie, pe măsură ce se frig, fâșii subțiri, servite cu salată, învelite într-o lipie subțire sau într-o pită despicată. var. chebab, chebap; din. tc. kebabi. Vezi definitia »
DODECASILÁB, dodecasilabe, s. n., adj. (Vers) care are douăsprezece silabe. – Din fr. dodécasyllabe, lat. duodecasyllabus. Vezi definitia »
CARÁB, carabi, s. m. Coleopteră cu corpul alungit și picioare lungi, distrugătoare de (larve de) insecte (Carabus auratus). – Din fr. carabe. Vezi definitia »
MONOSILÁB, -Ă adj., s.n. (Cuvânt) compus dintr-o singură silabă. [< fr. monosyllabe, cf. lat. monosyllabus, gr. monosyllabos]. Vezi definitia »
CARÁB s. m. coleopter alergător cu capul alungit, de culoare aurie și cu picioare lungi, care se hrănește cu viermi, larve. (< fr. carabe, lat. carabus, gr. karabos, crab) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z