Definita cuvantului alifatic
ALIFÁTIC, -Ă, alifatici, -ce, adj. (Despre substanțe chimice organice) care este format din atomi de carbon legați între ei în formă de lanț liber la ambele capete. – Din germ. aliphatisch.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu alifatic
SIFILÍTIC, -Ă adj., s. m. f. (bolnav) de sifilis. (< fr. syphilitique) Vezi definitia »
TEÁNDRIC, -Ă adj. Relativ la teandrie și teandrism. [Pron. te-an-. / < it. teandrico]. Vezi definitia »
APRIÓRIC, -Ă, apriorici, -e, adj. (În teoria idealistă a cunoașterii formulată de Leibniz și Kant, care presupune existența rațiunii pure) Anterior experienței, independent de experiență; bazat numai pe rațiune. [Pr.: -pri-o-] – După germ. apriorische. Vezi definitia »
GRÁFIC, -Ă s.n. 1. Privitor la metoda, la felul de a reprezenta (ceva) prin linii sau figuri. 2. Referitor la modul cum se realizează tipografic o publicație. ◊ Arte grafice = tehnica reproducerii și a multiplicării sub formă de imprimate sau de cărți a originalelor scrise sau desenate. // s.n. Reprezentare prin desen a raportului dintre două sau mai multe mărimi variabile; diagramă. // Element secund de compunere savantă cu semnificația „scris”, „desenat”, „tipărit”. [Cf. fr. graphique, it. grafico, lat. graphicus]. Vezi definitia »
ALFANUMÉRIC, -Ă adj. (Mat.; despre un sistem descriptiv) Care utilizează literele unui alfabet și cifrele unui sistem numeric. [Cf. fr. alphanumérique]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z