Definita cuvantului lunură
LUNÚRĂ, lunuri, s. f. Alterație a lemnului care constă în prezența, în cuprinsul zonei de duramen, a unuia sau a mai multor inele anuale de culoarea și cu proprietățile alburnului. – Din fr. lunure.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu lunură
BULÍNĂ2 s.f. (Mar.) Manevră care servește pentru a trage în vânt grandeele de cădere a pânzelor pătrate. [< fr. bouline, cf. engl. bowline]. Vezi definitia »
LEUCOCITOGENÉZĂ s. f. (Biol.) Proces de formare a leucocitelor. [Pr.: le-u-] – Din fr. leucocytogenèse. Vezi definitia »
HOLOENZÍMĂ s. f. enzimă complexă; holoferment. (< fr. holoenzyme) Vezi definitia »
FOTOSCULPTÚRĂ, fotosculpturi, s. f. Procedeu de executare a statuilor, a busturilor etc., înregistrându-se fotografic din mai multe părți conturul corpului de sculptat și reproducându-se mecanic acest contur în material plastic. ♦ Sculptură realizată prin acest procedeu. – Din fr. photosculpture. Vezi definitia »
BAVÉTĂ s. f. 1. partea de sus a unui șorț. ◊ șervețel la gâtul copiilor când mănâncă; bărbiță. 2. șorț de tablă deasupra coamei la acoperiș. 3. apărătoare de cauciuc la roțile (din spate) ale autovehiculelor. (< fr. bavette) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z