Definita cuvantului nanchin
NÁNCHIN, nanchinuri, s. n. Țesătură de bumbac foarte deasă și rezistentă, întrebuințată la confecționarea dosului de perne. [Var.: nánghin s. n.]. – Din fr. nankin.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu nanchin
In sectoarele miniere mai multe locuri de muncă formau un REVIR. Revirul constituia de fapt locul de muncă pentru un maistru minier. Maistrul respectiv răspundea de întreaga activitate a locurilor respective. Aceste locuri de muncă puteau fi productive sau de deservire. Mă suprinde că un cuvânt atât de uzitat în minerit nu se regăsește in DEX! Vezi definitia »
ȚAPÍN s. n. v. țapină. Vezi definitia »
POPLÍN s.n. Țesătură de mătase amestecată cu lână, cu bumbac sau cu in, care are urzeala mai subțire decât băteala. [< germ. Poplin, fr. popeline]. Vezi definitia »
ENDOCRÍN, -Ă adj. (Despre glande) Care își varsă secrețiile cu hormoni direct în sânge; cu secreție internă; (și s.m.f.) (suferind) datorită unor tulburări ale glandelor cu secreție internă. [< fr. endocrine, cf. gr. endon – înauntru, krinein – a secreta]. Vezi definitia »
gordín (-nă), adj. – Varietate de struguri. – Var. gordean, g(o)ardină, gorgan, gordan. Rus. gordina „coacăză” (Tiktin; DAR). Hasdeu, Col. lui Traian, 1874, p. 90, pleca de la dacică; Cihac, II, 123, de la sl. grozdovina „strugure”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z