Definita cuvantului numărare
NUMĂRÁRE, numărări, s. f. Acțiunea de a (se) număra și rezultatul ei; numărat1, numărătură, numărătoare; numerație. – V. număra.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu numărare
TORCRETÁRE, torcretări, s. f. Proiectarea cu presiune a betonului pe suprafața ce trebuie acoperită, cu ajutorul unor aparate. – V. torcreta. Vezi definitia »
AJUTÁRE, ajutări, s. f. Acțiunea de a ajuta și rezultatul ei. Vezi definitia »
MOZAICÁRE, mozaicari, s. f. (Rar) Acțiunea de a mozaica. [Pr.: -za-i-] – V. mozaica. Vezi definitia »
ACHIESÁRE, achiesări, s. f. (Rar) 1. Recunoașterea de către un acuzat a pretențiilor dintr-o acțiune de justiție. 2. Renunțare la atacarea unei hotărâri a justiției. [Pr.: -chi-e-] – V. achiesa. Vezi definitia »
REPREZENTÁRE s.f. 1. Acțiunea de a reprezenta și rezultatul ei. ♦ Reproducere, înfățișare a unui lucru (cu mijloace plastice). ♦ Reprezentare topografică = înscrierea pe un plan, pe o hartă a detaliilor de planimetrie și de nivelment; cheltuieli de reprezentare = sume prevăzute într-un buget pentru acoperirea cheltuielilor rezultate din îndeplinirea funcțiilor oficiale pe care le deține o persoană. 2. Prezentare pe scenă a unei piese de teatru; reprezentație. 3. Reproducere în conștiința omului a obiectelor și a fenomenelor care au acționat anterior asupra simțurilor sale; imagine senzorială concretă a fenomenelor lumii exterioare. [< reprezenta, cf. fr. représentation]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z