Definita cuvantului tradiție
TRADÍȚIE, tradiții, s. f. Ansamblu de concepții, de obiceiuri, de datini și de credințe care se statornicesc istoricește în cadrul unor grupuri sociale sau naționale și care se transmit (prin viu grai) din generație în generație, constituind pentru fiecare grup social trăsătura lui specifică. ♦ Obicei, uzanță; datină. ♦ Informație (reală sau legendară) privitoare la fapte ori evenimente din trecut, transmisă pe cale orală. [Var.: (înv.) tradițiúne s. f.] – Din fr. tradition.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tradiție
ALCOOLOMANÍE s.f. Primul stadiu al alcoolismului cronic. [< fr. alcoolomanie]. Vezi definitia »
ECTROPODÍE s. f. lipsă congenitală a unui picior. (< fr. ectropodie) Vezi definitia »
ASTROFOTOMETRÍE s.f. Tehnica și știința măsurării intensității luminoase a stelelor. [Gen. -iei. / cf. fr. astrophotométrie, germ. Astrophotometrie]. Vezi definitia »
MELODÍE, melodii, s. f. Succesiune de sunete îmbinate după regulile ritmului și ale modulației, pentru a alcătui o unitate cu sens expresiv. ♦ Compoziție muzicală, cântec. ♦ Fig. Sonoritate plăcută; armonie, muzicalitate. – Din ngr. melodía, it. melodia, fr. mélodie. Vezi definitia »
PLUVIOMETRÍE s. f. Măsurare a cantității de precipitații căzute într-un interval de timp pe o anumită suprafață. [Pr.: -vi-o-] – Din fr. pluviométrie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z