Definita cuvantului trimestru
TRIMÉSTRU, trimestre, s. n. Fiecare dintre perioadele de trei luni consecutive în care este împărțit anul calendaristic. – Din fr. trimestre, lat. trimestris.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu trimestru
HIPSOMÉTRU, hipsometre, s. n. Instrument pentru determinarea altitudinii unui loc prin măsurarea variației temperaturii de fierbere a apei. – Din fr. hypsomètre. Vezi definitia »
CENTIMÉTRU, (1) centimetri, s. m. (2) centimetre, s. n. 1. S. m. Măsură subdivizionară de lungime, care reprezintă a suta parte dintr-un metru. 2. S. n. Panglică îngustă de mușama, de metal etc. lungă de un metru sau mai mult, cu diviziuni zecimale, care servește la măsurat în croitorie, în magazine textile etc. – Din fr. centimètre. Vezi definitia »
IMPEDANȚMÉTRU s. n. aparat pentru măsurarea impedanței. (< fr. impedancemètre) Vezi definitia »
RADIOMICROMÉTRU s. n. aparat de precizie pentru măsurarea lungimilor prin metode radiotehnice; microradiometru. (< fr. radiomicromètre) Vezi definitia »
AUDIOMÉTRU, audiometre, s. n. Aparat cu ajutorul căruia se determină înălțimea sunetelor și se analizează frecvențele care le compun. [Pr.: a-u-di-o-] – Fr. audiomètre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z