Definita cuvantului vibrant
VIBRÁNT, -Ă vibranți, -te, adj. 1. Care vibrează, vibrator; p. ext. care produce sunete. ◊ Consoană vibrantă (și substantivat, f.) = consoană lichidă (3) care se realizează printr-o succesiune rapidă de închideri și deschideri ale canalului fonator, determinată de vibrarea părții superioare a glotei, a uvulei, a vălului palatin sau a vârfului limbii. 2. Fig. Care exprimă, trădează sau produce o emoție puternică; emoționant, impresionant, patetic. – Din fr. vibrant.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vibrant
COMPORTAMÉNT s.n. Ansamblul manifestărilor obiective ale oamenilor prin care se exteriorizează viața psihică. ♦ Fel de a se comporta; comportare. ♦ Modul în care un organism vegetal reacționează față de factorii de mediu. [Cf. fr. comportement, it. comportamento]. Vezi definitia »
ARHAIZÁNT, -Ă, arhaizanți, -te, adj. Cu aspect voit arhaic. Stil arhaizant.Fr. archaïsant. Vezi definitia »
DISCOUNT [DISCÁUNT] s. n. reducere de preț pentru un cumpărător anumit, în anumite condiții de achiziționare a mărfii. (< engl. discount) Vezi definitia »
URGÉNT, -Ă, urgenți, -te, adj. (Adesea adverbial) Care necesită o rezolvare imediată, care nu admite amânare; grabnic. ♦ Spec. (Despre telegrame) Care este expediat cu precădere pentru a sosi mai repede. – Din fr. urgent, lat. urgens, -ntis. Vezi definitia »
TRAFICÁNT, -Ă s. m. f. cel care face comerț ilicit. (< fr. trafiquant) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z