Definita cuvantului ambiție
AMBÍȚIE, ambiții, s. f. Dorință arzătoare de a realiza ceva; dorință de glorie, de onoruri, de parvenire. ◊ Expr. A pune pe cineva (sau a se pune) la ambiție = a (se) ambiționa. [Var.: (înv.) ambițiúne s. f.] – Din fr. ambition, lat. ambitio, -onis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ambiție
PARONOMAZÍE s. f. v. paronomasie. Vezi definitia »
filigórie (filigórii), s. f. – Pavilion, chioșc. Mag. filegória (Cihac, II, 499; DAR). Trans., rar. Vezi definitia »
HISTERALGÍE s.f. (Med.) Nevralgie, durere uterină. [Gen. -iei. / < fr. hystéralgie, cf. gr. hystera – uter, algos – durere]. Vezi definitia »
TOPOFOBÍE s. f. teamă patologică de anumite locuri (păduri, piețe etc.), care apare în anumite stări astenice. (< fr. topophobie) Vezi definitia »
REPETÍȚIE s.f. 1. Repetare a unui cuvânt, a unei idei, a unei acțiuni etc. ◊ Armă cu repetiție = armă cu care se pot trage mai multe focuri la rând. ♦ Activitate depusă de interpreți pentru pregătirea unui spectacol sau a unui concert. 2. Procedeu stilistic care constă în folosirea repetată a aceluiași cuvânt sau grup de cuvinte pentru a înviora expresia, întărind ideea. 3. (Jur.) Acțiunea de a cere prin justiție restituirea unei sume de bani plătite fără a fi datorată. [Gen. -iei, var. repetițiune s.f. / cf. fr. répétition, lat. repetitio]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z