Definita cuvantului yoga
YÓGA s. f. Școală filozofică indiană care urmărește adâncirea cunoașterii eului în scopul eliberării lui de viața materială și al contopirii cu spiritul universal; p. ext. ansamblu de exerciții care duc la stăpânirea deplină a organismului uman prin încetinirea la maximum a respirației, a bătăilor inimii și prin realizarea stării de insensibilizare totală. – Din engl., fr. yoga.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu yoga
DELEGÁ, delég, vb. I. Tranz. A transmite cuiva dreptul de a acționa ca reprezentant al unei persoane sau al unei instituții. ♦ A însărcina pe cineva, pe timp limitat, cu executarea, supravegherea sau organizarea unei lucrări. – Din fr. déléguer, lat. delegare. Vezi definitia »
deschegá (a ~) (rar) vb., ind. prez. 3 descheágă; conj. prez. 3 să deschége Vezi definitia »
PURGÁ vb. I. tr., refl. A(-și) curăța stomacul, intestinele cu un purgativ sau cu un laxativ. ♦ tr. (Fig.) A curăța, a elimina, a epura. [< lat. purgare, cf. fr. purger]. Vezi definitia »
PROROGÁ vb. I. tr. A prelungi timpul care fusese fixat pentru ceva; (spec.) a amâna, a suspenda ședințele unei adunări legiuitoare pentru un anumit timp. [P.i. proróg. / < lat. prorogare, cf. fr. proroger]. Vezi definitia »
CHATTANOOGA [tʃætənú:gə], oraș în E S.U.A. (Tennessee), în M-ții Apalași; 438,1 mii loc. (1988, cu suburbiile). Nod de c. f. Expl. de cărbuni și min. de fier. Metalurgie; produse chimico-farmaceutice. Mașini agricole. Produse textile. Centrală nuclearo-electrică. Universitate (1886). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z