Definita cuvantului zgârietură
ZGÂRIETÚRĂ, zgârieturi, s. f. Tăietură superficială sau urmă pe suprafața unui obiect făcută de un corp ascuțit și dur; rană ușoară, urmă lăsată pe piele de unghii, de gheare sau de un corp ascuțit. [Pr.: -ri-e-] – Zgâria + suf. -ătură.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu zgârietură
SUPERNOVĂ s.f. Explozie violenta a unei stele care se produce in stadiile finale de evolutie. Momentul in care steaua (supraginanta albastra) si-a pierdut rezervele de combustibil, si s-a prabusit sub propria greutate rezultand o luminozitate de 10-100 de milioane de ori mai stralucitoare decat soarele nostru, si in cele mai multe cazuri o gaura-neagra Vezi definitia »
PEBRÍNĂ s.f. Boală infecțioasă a viermilor de mătase, manifestată prin mici pete negre care apar pe pielea acestora. [< fr. pebrine]. Vezi definitia »
CAGÚLĂ, cagule, s. f. 1. Mantie cu glugă purtată de călugări; tip de glugă care acoperă tot capul (cu deschizături în dreptul ochilor). 2. Parte de cauciuc a unei măști de gaze. – Din fr. cagoule. Vezi definitia »
a scoate la iveală expr. a face cunoscut, a dezvălui, a expune. Vezi definitia »
GELIVÚRĂ s.f. Crăpătură radială în lungul trunchiului de la coajă spre inima arborelui, datorită gerului puternic. [< fr. gélivure]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z