Definita cuvantului inițială
INIȚIÁLĂ, inițiale, s.f. – V. inițial (2) [DEX'98]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu inițială
frânguiálă s.f. (reg.) bătaie, chelfăneală. Vezi definitia »
LÓJĂ, loji, s. f. I. 1. Compartiment cuprinzând un număr redus de locuri pentru spectatori, așezat, alături de altele, în jurul incintei unei săli de spectacole. ◊ Loja orchestrei = spațiul dintre scenă și primul rând de scaune (într-o sală de spectacol), amenajat sub nivelul scenei și al sălii, în care stă orchestra; fosa orchestrei. 2. Mic compartiment sau cabinet la unele clădiri, comunicând cu exteriorul, destinat unor servicii de îndrumare a publicului sau de pază. 3. (În sintagma) Lojă masonică = asociație de francmasoni. II. 1. Cavitate în floarea unei plante, în care se găsesc ovulele sau polenul; cavitate în fructul unei flori, în care se găsesc semințele. ♦ Fiecare dintre cele două părți ale staminei, care conțin polenul. 2. Loc ocupat de un organ sau de altă formație anatomică. [Pl.și: loje] – Din fr. loge. Vezi definitia »
URANÍNĂ, uranine, s. f. Substanță colorantă întrebuințată ca sensibilizator în tehnica fotografică. – Din fr. uranine. Vezi definitia »
POLINUCLEÓZĂ s.f. Creștere exagerată a numărului leucocitelor polinucleare din sânge. [< fr. polynucléose]. Vezi definitia »
CUVÉRTĂ s. f. email transparent cu care se acoperă obiecte de faianță, de ceramică. (< fr. couverte) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z