Definita cuvantului amfibol
AMFIBÓL, amfiboli, s. m. Mineral cristalizat sau grup de minerale constituite din silicați hidratați de magneziu, fier, aluminiu, calciu sau sodiu, foarte răspândite în rocile eruptive și în șisturile cristaline. – Din fr. amphibole.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu amfibol
abrastól s. m. sare de calciu a naftolului, substanță antiseptică în vinificație. (< engl. abrastol) Vezi definitia »
DIPÓL s. m. fiecare dintr-o pereche de mici poli electrici sau magnetici, egali în valoare absolută și de semn contrar, foarte apropiați unul de altul. (< fr. dipôle) Vezi definitia »
LEGUMÍCOL, -Ă, legumicoli, -e, adj. Care aparține culturilor de legume sau legumiculturii, privitor la culturile de legume sau la legumicultură. – Legumă + suf. -icol (după pomicol, vinicol etc.). Vezi definitia »
MERSÓL, mersoli, s. m. Produs care se află în fracțiunile de petrol și motorină, cu un amestec de bioxid de sulf și de clor, folosit la fabricarea mersolatului. – Din fr. mersols. Vezi definitia »
STANIÓL, stanioluri, s. n. Foaie subțire de staniu sau de plumb ori de aluminiu, folosită la împachetarea unor alimente sau produse industriale, în scopul unei bune conservări [Pr.: -ni-ol] – Din germ. Stanniol. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z