Definita cuvantului ecarisaj
ECARISÁJ s. n. 1. Operație de tratare și de prelucrare a cadavrelor de animale și a resturilor de la abatoare în vederea transformării lor în produse furajere sau industriale (făină de oase, de sânge, clei etc.) ♦ Întreprindere care execută această operație. ♦ Operație de strângere a cadavrelor de animale. 2. Acțiune de stârpire a câinilor vagabonzi. – Din. fr. équarrissage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ecarisaj
SUPRAVOLTÁJ, supravoltaje, s. n. Mărire a potențialului voltajului unui curent electric. – Supra- + voltaj (după fr. survoltage). Vezi definitia »
UTILÁJ s.n. 1. Totalitatea uneltelor, a aparatelor, a mașinilor de lucru etc. trebuitoare unei anumite lucrări sau pentru asigurarea procesului de muncă într-o întreprindere. 2. Secție într-o uzină metalurgică destinată fabricării, reparării și întreținerii de utilaj (1). [< fr. outillage]. Vezi definitia »
BITUMÁJ s. n. Tratament aplicat pe suprafața unei șosele, constând în stropirea cu bitum și așternerea de piatră măruntă. – Fr. bitumage. Vezi definitia »
FERMÁJ s. n. arendă (a unui teren agricol); terenul într-un contract de arendare. (< fr. fermage) Vezi definitia »
CONTRASPIONÁJ s.n. Serviciu special însărcinat cu urmărirea și combaterea acțiunilor spionilor. [Cf. fr. contre-espionnage]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z