Definita cuvantului maina
MAINÁ, mainez, vb. I. Tranz. (Mar.) A coborî o greutate cu ajutorul unei instalații de manevră de forță. [Pr.: ma-i-] – Din tc. mayna.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu maina
REINCARNÁ, reincarnez, vb. I. Tranz. și refl. A (se) incarna din nou. ♦ Refl. (În unele concepții mistice; despre sufletul omului) A trece, după moarte, în alt corp (de om sau de animal). [Pr.: re-in-.Var.: reîncarná vb. I] – Din fr. réincarner. Vezi definitia »
TSWÁNA subst. 1. S. m. Membru al populației bantu, de pe teritoriul Botswanei și din vestul Africii de Sud; batswana, bechuana. 2. S. n. Limbă aparținătoare familiei sotho, vorbită de tswana (1); setswana. [Pr.: țuána] (cf. engl. tswana < tswana tswana) [AHDEL] Vezi definitia »
DESENÁ vb. I. 1. tr. A face un desen. 2. refl. A apărea, a se ivi, a se contura, a se profila. [Cf. fr. dessiner]. Vezi definitia »
TANANÁ s. f. (Reg.) Numele unui dans țigănesc; melodie după care se execută acest dans; tananica. – Din țig. tanana. Vezi definitia »
DESENÁ, desenez, vb. I. 1. Tranz. A executa un desen (1). 2. Refl. A apărea, a ieși în evidență; a se profila, a se contura. 3. Tranz. Fig. (Rar) A schița, a contura o problemă, o chestiune. [Var.: desemná, (înv.) desiná vb. I] – Din fr. dessiner. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z