Definita cuvantului mangal
MANGÁL, (2) mangaluri, s. n. 1. (Cu sens colectiv) Cărbune ușor, sfărâmicios, obținut prin arderea incompletă a lemnelor în cuptoare speciale sau prin stingerea forțată a jeraticului. 2. Vas metalic în care se aprind cărbuni și care servește iarna pentru încălzit celor care se află în aer liber. ◊ Expr. A târnosi mangalul = a pierde vremea în zadar. [Pl. și (2, rar) mangale] – Din tc. mangal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mangal
COMUNÁL, -Ă adj. De comună, referitor la comună; care unește două sau mai multe comune. [ < fr. communal]. Vezi definitia »
COLOSÁL, -Ă, colosali, -e, adj. Care depășește cu mult mărimea obișnuită; imens, gigantic, uriaș, enorm. ♦ Care depășește cu mult un anumit nivel (de intensitate, calitate etc.). Succes colosal. – Din fr. colossal. Vezi definitia »
ANTICLINÁL s.n. Partea ridicată în formă de boltă a unei cute de teren. [Pl. -le, -luri. / < fr. anticlinal, cf. it. anticlinale]. Vezi definitia »
LOGICIÁL s. n. sistem informatic generalizat de prelucrare, stocare și regăsire a informației, format dintr-un număr de fișiere de calculatoare conectate, distincte logic. (< fr. logicial) Vezi definitia »
CINOCEFÁL, cinocefali, s. m. Specie de maimuță care trăiește în Africa și care se caracterizează prin botul prelung, ca al unui câine, și prin coada lungă. – Din fr. cynocéphale, lat. cynocephalus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z