Definita cuvantului maoism
MAOÍSM s. n. nume dat doctrinei politice și ideologice a lui Mao Tzedun [Pr.: ma-o-ism] – Din fr. maoïsme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu maoism
ESOFAGÍSM s. n. Spasm al esofagului care apare la bolnavii de tetanos, în isterie, turbare etc. – Din fr. oesophagisme. Vezi definitia »
nori-s.m alga de mare folosita pentru prepararea a mai multor feluri de mancare de exemplu ,șushi'' Vezi definitia »
FOTOPERIODÍSM s. n. reacție a plantelor față de succesiunea luminii și a întunericului. (< fr. photopériodisme) Vezi definitia »
FORDÍSM s. n. sistem de organizare a muncii și de salarizare care urmărește sporirea maximă a intensității muncii prin divizarea extremă a acesteia pe operații organizate în flux continuu, pe bandă rulantă. (< fr. fordisme) Vezi definitia »
SINCRONÍSM s. n. 1. proprietate a unor fenomene periodice asemănătoare de a se desfășura simultan; stare a ceea ce este sincron. ◊ (cinem.) concordanță într-un film între înregistrările sonore și cele ale imaginilor. 2. principiu derivat din teoria „imitației” a lui Gabriel Tarde, susținut de Eugen Lovinescu, potrivit căruia, în epoca modernă, cultura (și toate instituțiile) unui popor se dezvoltă, prin imitație și adaptare, în strânsă interdependență cu celelalte culturi. (< fr. synchronisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z