Definita cuvantului mongol
MONGÓL, -Ă, mongoli, -e s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Mongoliei sau este originară de acolo; p. ext. persoană care face parte din una din populațiile care locuiesc în Asia centrală. 2. Adj. Care aparține Mongoliei sau mongolilor (1), privitor la Mongolia sau la mongoli; mongolic. – Din fr. mongol.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mongol
IUDEOSPANIÓL, -Ă, iudeospánioli, -e, adj., s.m. și f. Evreu din Spania. ♦ (s.f.) Limbă vorbită de iudeospanioli. (cf. fr. judéo-espagnol) Vezi definitia »
SILICÍCOL, -Ă, silicicoli, -e, adj. (Despre plante) Care este adaptat la un sol bogat în bioxid de siliciu sau în roci silicioase. – Din fr. silicicole. Vezi definitia »
COOL s.n. (Muz.) Manieră reținută, interiorizată de interpretare în jazul modern, care, refuzând orice efuziune afectivă sau temperamentală, urmărește să realizeze o expresie muzicală fără nici o participare afectivă. [Pron. cul. / < engl. cool(jazz), cf. cold – rece]. Vezi definitia »
URCEÓL s. n. (bot.) organ în formă de urcior. (< fr. urcéole, lat. urceolus) Vezi definitia »
REGOSÓL, regosoluri, s. n. Tip de sol tânăr, format pe depozite afânate sau slab consolidate (nisipuri, loess, argile, marne etc.) – Din fr. régosol. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z