Definita cuvantului ciung
CIUNG, -Ă, ciungi, -ge, adj. 1. (Despre mâini) Care a fost retezat; (despre oameni; adesea substantivat) care are o mână retezată; ciunt. 2. (Despre copaci) Cu crengile rupte sau tăiate. – Cf. it. cionco.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ciung
șfung, șfúnguri, s.n. (reg.) 1. avânt, elan; impuls. 2. (în forma: șung) forță, putere. Vezi definitia »
ANTISCHÉTING, antischetinguri, s. n. Dispozitiv de reglaj la pick-up-urile moderne pentru compensarea forței centripete. [Scris și antiskating] – Din engl. antiskating. Vezi definitia »
LEASING s.n. Sistem de finanțare a investițiilor, constând din închirierea de materiale, mașini și utilaje moderne de la societăți specializate. [Pron. lí-zin. / < engl. leasing]. Vezi definitia »
CHEPÉNG, chepenguri, s. n. 1. Ușă sau capac orizontal sau ușor înclinat, cu care se închide intrarea într-o pivniță, într-o magazie de navă etc. 2. (Rar) Oblon la o fereastră, la un galantar sau la o ușă de prăvălie, care se poate ridica și lăsa vertical. – Din tc. kepenk. Vezi definitia »
YARDÁNG s.n. (Geol.) Microrelief de coroziune format din creste separate de jgheaburi întortochiate, caracteristic pentru pustiurile argiloase din Asia Centrală. [< fr., engl. yardang]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z