Definita cuvantului coase
COÁSE, cos, vb. III. Tranz. 1. A fixa, a prinde între ele părțile unei haine sau un petic, un nasture etc. la o haină, trecând prin ele un fir de ață cu ajutorul unui ac. ◊ Expr. A coase petic de petic = a fi zgârcit. 2. A broda. 3. (Med.) A împreuna (cu un fir de mătase, de intestin preparat anume etc. și cu un ac special) marginile unei plăgi. – Din lat. pop. cosere (= consuere).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu coase
a ține de șase expr. a sta la pândă pentru a preveni apariția inopinată a unei persoane nedorite. Vezi definitia »
PLUVIÓSE s. f. A cincea lună din calendarul republican francez (20 ianuarie – 18 februarie). [Pr.: -vi-o-] – Cuv. fr. Vezi definitia »
berceuse (fr.) [pron. bers'öz] (-ceu-) s. f., g.-d. art. berceusei; pl. berceuse Vezi definitia »
BOSE [bəus], Satyendranath (1894-1974), fizician indian. Prof. univ. la Dhākā și Calcutta. A elaborat în 1924 bazele statisticii cuantice aplicată la fotoni, dezvoltată ulterior și aplicată la bosoni de A. Einstein (statistica B.-Einstein). Numeroase elemente ale statisticii cuantice au primit numele lor sau a unuia dintre ei: formula B.-Einstein, condensare Einstein, gaz B. Vezi definitia »
ÎNTREȚÉSE, întrețés, vb. III. Tranz. A îmbina într-o țesătură fire de altă culoare sau din alt material decât țesătura de bază. ♦ Refl. recipr. Fig. A se amesteca, a se îmbina (ca într-o țesătură). – Între1- + țese. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z