Definita cuvantului delfin
DELFÍN1, delfini, s. m. 1. Mamifer marin cu corpul în formă de fus, care atinge mărimea de trei metri, cu botul alungit, prevăzut cu numeroși dinți conici, și care trăiește în grupuri compacte în toate mările; porc-de-mare (Delphinus delphis). 2. (Art.) Constelație din emisfera boreală, în vecinătatea Căii-Laptelui. 3. Procedeu tehnic de înot în care sportivul, culcat cu fața în jos, înaintează la suprafața apei prin mișcarea simultană și simetrică a brațelor, dinainte spre înapoi, coordonată cu bătaia simultană în plan vertical a picioarelor. – Din lat. delphinus, it. delfino.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu delfin
ȘAGRÍN s. n. 1. model în relief sau un desen special care se imprimă pe o piele tăbăcită, pentru a imita o altă piele. 2. pielea imprimată; desenul însuși. 3. instrument cu care se imprimă cu șagrin (1). (< fr. chagrin) Vezi definitia »
PORCÍN, -Ă, porcini, -e, adj., s. f. 1. Adj. De porc (1); privitor la porci, caracteristic, propriu porcilor; ca de porc. 2. S. f. (La pl.) Nume generic dat porcilor (1); (și la sg.) porc (1). – Din lat. porcinus, fr. porcin. Vezi definitia »
VACCÍN, vaccinuri, s. n. 1. Produs biologic preparat din germeni patogeni sau din secreții microbiene, care se administrează prin injecții sau pe cale bucală unui om sau unui animal în scop preventiv (pentru a căpăta imunitate împotriva bolilor infecțioase) sau curativ. 2. Administrare a unui vaccin (1); vaccinare. 3. (Concr.) Urmă, semn, cicatrice rămasă pe corp în urma administrării unui vaccin (1). – Din fr. vaccin, lat. vaccinus. Cf. it. vaccino. Vezi definitia »
FANTASÍN s.m. Infanterist dintr-un corp de armată special din Franța și Italia. [< fr. fantassin, cf. it. fantaccino]. Vezi definitia »
BATWIN (sau BATHUSIOS) (sec. 4), preot martir și creștin din Dacia. Ars de viu într-o biserică, undeva la vărsarea Argeșului în Dunăre, în timpul persecuției regelui vizigot Atanaric (370-372). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z