Definita cuvantului constituționalitate
CONSTITUȚIONALITÁTE s. f. Însușire a unei legi, a unei acțiuni, a unui act, a unei politici etc. de a fi în conformitate cu constituția (2) ori cu principiile generale ale acesteia. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. constitutionnalité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu constituționalitate
Unitate militara stabilita intr-o localitate Vezi definitia »
CAUZALITÁTE s. f. interacțiunea dintre cauză și efect, una dintre principalele forme ale conexiunii universale a fenomenelor. (< fr. causalité) Vezi definitia »
ANTOFÍTE s.f.pl. Denumire generică pentru plantele cu flori; fanerogame; (la sg.) plantă din acest grup. [< fr. anthophytes, cf. gr. anthos – floare, phyton – plantă]. Vezi definitia »
ACTINOMICÉTE s. n. pl. Grup de microorganisme foarte răspândite în natură, înrudite cu ciupercile inferioare, dintre care unele sunt purtătoare de boli pentru om și animale, iar altele produc antibiotice. – Din fr. actinomycètes. Vezi definitia »
SEMILEGALITÁTE s.f. Formă de luptă constând din folosirea unor metode care nu sunt interzise de lege ca atare, dar care sunt susceptibile de sancțiuni și de persecuții. [< semilegal + -itate]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z