Definita cuvantului conștient
CONȘTIÉNT, -Ă, conștienți, -te, adj. 1. (Despre oameni) Care își dă seama de realitatea înconjurătoare, care are conștiință. 2. Care își dă seama de posibilitățile sale, de rolul care-i revine în societate; ♦ Care realizează scopuri dinainte stabilite; care acționează pe baza cunoașterii legilor obiective ale vieții sociale și își dă seama de consecințele sociale ale acțiunilor sale. [Pr.: -ști-ent] – Din fr. conscient (după ști).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu conștient
STIGMATIZÁNT, -Ă adj. Care stigamtizează. [Cf. fr. stigmatisant]. Vezi definitia »
ANTIPOLUÁNT, -Ă adj., s. m. (procedeu, substanță) împotriva poluării. (< anti- + poluant) Vezi definitia »
COEFICIÉNT, coeficienți, s. m. 1. Element constant într-o expresie matematică, care multiplică o mărime variabilă. 2. Mărime care indică sau caracterizează o anumită proprietate a unui corp sau a unei substanțe și care este constantă pentru acel corp sau pentru aceea substanță în condiții determinate. 3. Mărime relativă care exprimă raportul dintre doi indicatori, arătând câte unități din indicatorul raportat revin la o unitate din indicatorul luat ca bază de raportare. [Pr.: -ci-ent] – Din fr. coefficient. Vezi definitia »
CAZARMAMÉNT s.n. Ansamblul efectelor pentru pat care se dau unui militar la încazarmare. [Cf. fr. casernement]. Vezi definitia »
PREDISPOZÁNT, -Ă adj. (med.) receptiv, sensibil, predispus la o boală. (< fr. prédisposant) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z