Definita cuvantului contribuție
CONTRIBÚȚIE, contribuții, s. f. 1. Parte cu care cineva participă la o acțiune sau la o cheltuială comună; aport. ♦ Expr. A pune la contribuție = a folosi, a solicita capacitatea cuiva sau a ceva la o acțiune. 2. Impozit; bir. [Var.: (înv.) contribuțiúne s. f.] – Din fr. contribution, lat. contributio, -onis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu contribuție
SPECTROGRAFÍE s. f. (Fiz.) Studiere a unui spectru cu ajutorul spectrografului. – Din fr. spectrographie. Vezi definitia »
BIGAMÍE s. f. situație a cuiva căsătorit cu două persoane în același timp. (< fr. bigamie) Vezi definitia »
PRISTĂVOÁIE, pristăvoaie, s. f. Soția pristavului. [Pr.: -voa-ie] – Pristav + suf. -oaie. Vezi definitia »
DENUDÁȚIE, denudații, s. f. 1. Proces complex de nivelare a scoarței terestre, sub acțiunea agenților geografici externi, prin dezagregarea, alterarea și erodarea rocilor, îndepărtarea materialelor rezultate și acumularea lor ulterioară în regiuni mai joase; denudare. 2. Stare a unui dinte sau a unui os dezvelit, descoperit. – Din fr. dénudation, lat. denudatio. Vezi definitia »
DECORÁȚIE s. f. 1. distincție conferită cuiva pentru o faptă eroică, pentru merite deosebite etc.; medalie, insignă. 2. arta și tehnica executării decorurilor. ◊ ornamentație. ◊ totalitatea ornamentelor care servesc la înfrumusețarea unui obiect. (< fr. décoration, lat. decoratio) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z