Definita cuvantului ligă
LÍGĂ, ligi, s. f. Uniune, asociație sau coaliție de state, orașe, de societăți sau de indivizi, constituită în vederea realizării unui țel comun. – Din fr. ligue, it. liga.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ligă
ANTIRACHÉTĂ adj. invar., s. f. (Rachetă) care distruge o rachetă înainte ca aceasta să-și atingă ținta. – Anti- + rachetă (după engl. antimissile). Vezi definitia »
ORDINOGRÁMĂ s.f. (Cib.) Organigramă funcțională, dedusă din algorigramă, cuprinzând un lanț de operații sau de funcții ce urmează a fi efectuate cu ajutorul programului destinat ordinatorului. [Cf. fr. ordinogramme]. Vezi definitia »
IZALOBÁRĂ s. f. linie care unește pe o hartă meteorologică punctele cu aceeași variație a presiunii atmosferice. (< fr. isallobare) Vezi definitia »
MAIONÉZĂ s.f. Sos rece din gălbenuș de ou, frecat bine cu untdelemn și amestecat cu zeamă de lămâie. [Pron. ma-io-. / < fr. mayonnaise]. Vezi definitia »
potoroáncă, potoroánce, s.f. (reg.) 1. monedă veche de aramă, cu valoare de patru creițari. 2. nasture mare de metal. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z