Definita cuvantului oportunism
OPORTUNÍSM s. n. Atitudine lipsită de principialitate a unei persoane care, pentru a-și satisface interesele personale, adoptă și aplică, după împrejurări, principii și păreri diferite. – Din rus. opportunizm, fr. opportunisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu oportunism
FEMINÍSM s. n. Mișcare socială care susține egalitatea în drepturi a femeii cu bărbatul în toate sferele de activitate. – Din fr. féminisme, rus. feminizm. Vezi definitia »
CLIMATÍSM s. n. Totalitatea condițiilor de igienă, terapeutice, urbanistice sociale etc. pe care trebuie să le îndeplinească localitățile climaterice. – Din fr. climatisme. Vezi definitia »
REOTROPÍSM s. n. tropism datorat curenților din apă sau atmosferici. (< fr. rhéotropisme) Vezi definitia »
NEODARWINÍSM s.n. Orientare în biologie care nu admite intervenția directă a factorilor de mediu și moștenirea caracterelor dobândite, explicând numai cu ajutorul selecției dezvoltarea organelor și a însușirilor folositoare vieții. [Cf. fr. néo-darwinisme]. Vezi definitia »
HELIOTROPÍSM s.n. Tendință a unor plante de a se orienta către lumina solară; heliotactism; fototropism. [< fr. héliotropisme, cf. gr. helios – soare, tropein – a îndrepta]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z