Definita cuvantului pepinieră
PEPINIÉRĂ, pepiniere, s. f. 1. Teren rezervat pentru înmulțirea și formarea plantelor erbacee sau lemnoase până la plantarea lor pe locul definitiv. 2. P. anal. Crescătorie de animale. 3. Fig. Instituție, organizație etc. care pregătește un număr mare de oameni în vederea unei profesiuni, a unei activități etc., colectiv din care se pot recruta astfel de oameni. [Pr.: -ni-e-] – Din fr. pépinière.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pepinieră
CRÁTIȚĂ, cratițe, s. f. Vas de bucătărie din tablă smălțuită, din aluminiu, din pământ etc., de formă rotundă, de obicei cu marginea de sus răsfrântă, cu două toarte, care servește pentru fiert sau prăjit mâncarea. ♦ Conținutul acestui vas. – Et. nec. Vezi definitia »
strânsură de inimă expr. (pop.) infarct miocardic. Vezi definitia »
HISTOPLASMÓZĂ s. f. micoză gravă, provocată de histoplasmă, prin leziuni de tip granulomatos, cu zonă centrală de necroză. (< fr. histoplasmose) Vezi definitia »
BRONHIÓLĂ s.f. Ramificație terminală a bronhiilor. [< fr. bronchiole]. Vezi definitia »
EXOSTÓZĂ s. f. 1. excrescență osoasă benignă, care se dezvoltă aproape de epifizele oaselor membrelor. 2. protuberanță pe ramurile sau pe trunchiul arborilor bătrâni. (< fr. exostose) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z