Definita cuvantului potrivnic
POTRÍVNIC, -Ă, potrivnici, -ce s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Adversar, rival, dușman, inamic. 2. Adj. Care manifestă o atitudine ostilă, dușmănoasă față de cineva sau de ceva; care se împotrivește; dușmănos. ♦ (Despre vreme) Neprielnic, nefavorabil. 3. Adj. Opus, contrar. ♦ (Cu sens local) Care se află în sens opus, în direcție contrară. [Var.: (înv.) protívnic, -ă adj.] – Din sl. protivĩnikŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu potrivnic
CLÍNIC, -Ă I. adj. făcut în clinică, la patul bolnavilor. II. s. f. (secție a unui) spital pentru cercetări științifice sau pentru învățământul practic al studenților. ◊ instituție medicală unde un anumit medic specialist acordă asistență sau tratament bolnavilor. (< fr. clinique, lat. clinicus, gr. klinikos) Vezi definitia »
prisósnic, -ă, adj. (înv.) inutil, nefolositor. Vezi definitia »
MAGMÁTIC, -Ă, magmatici, -ce, adj. Care se referă la procesele de migrațiune, de erupție sau de consolidare a magmei ◊ Proces magmatic = proces de mișcare și de consolidare a magmei în zonele de minimă rezistență ale scoarței Pământului. Rocă magmatică = rocă formată printr-un proces magmatic; rocă eruptivă. – Din fr. magmatique. Vezi definitia »
PÚNIC, -Ă adj. care aparține Cartaginei sau locuitorilor ei. ◊ (s. n.) dialect fenician vorbit la Cartagina. (< fr. punique) Vezi definitia »
SCENOGRÁFIC, -Ă adj. Referitor la scenografie, de scenografie. [Pron. sce-. / cf. fr. scénographique]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z