Definita cuvantului preparat
PREPARÁT1, preparate, s. n. Faptul de a (se) prepara; (concr.) produs (mai ales alimentar) rezultat dintr-o operație de preparare. – V. prepara.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu preparat
CERTIFICÁT s.n. Act (oficial) prin care se confirmă, se atestă ceva. [< fr. certificat, it. certificato < lat.t. certificatum]. Vezi definitia »
EMBOSAT adj. cardul embosat are elementele de identificare (numele titularului, numărul cardului și data expirării) inscripționate în relief. Această particularitate permite posesorilor de carduri embosate efectuarea de tranzacții atât în mediul electronic (ATM, EFT/POS-uri), cât și la terminalele manuale (Imprinter). Informația înscrisă pe card este tipărită în relief pentru a permite imprinterelor ca, prin presare, să fie copiată pe chitanța eliberată de comerciant către cumpărătorul-titular. Vezi definitia »
aranjat, -ă, aranjați, -te, adj. bătut, schilodit în bătaie. Vezi definitia »
NECHEMÁT, -Ă, nechemați, -te, adj., s. m. și f. 1. Care nu a fost chemat, poftit, invitat (undeva); care nu este dorit (undeva). 2. Adj., s. m. și f. (Cel) care nu este indicat, îndreptățit (să spună sau să facă ceva); nepriceput, incompetent, ignorant. – Ne- + chemat. Vezi definitia »
CĂRÁT s. n. 1. Acțiunea de a (se) căra; transport de materiale (în cantitate mare). 2. Timpul când se cară fânul sau recolta. – V. căra. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z