Definita cuvantului spaniol
SPANIÓL, -Ă, spanioli, -e s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Spaniei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Spaniei sau spaniolilor (1), privitor la Spania sau la spanioli, originar din Spania; spaniolesc. ♦ (Substantivat, f.) Limba vorbită de spanioli (1). [Pr.: -ni-ol] – Din fr. espagnol, it. spagnolo (după Spania).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu spaniol
ANTRESÓL, antresoluri, s. n. Mezanin. – Din fr. entresol. Vezi definitia »
TIOCÓL s. m. 1. produs sintetic, rezistent la uleiuri și la solvenți organici, adaos la cauciuc pentru a-i îmbunătăți calitățile. 2. substanță chimică în tratamentul traheitelor și al bronșitelor. (< fr. thiokol, germ. Thiokol) Vezi definitia »
COBÓL s. n. (Inform.) Limbaj simbolic folosit în programarea automată, orientat pe probleme de gestiune economică. – Din engl., fr. cobol. Vezi definitia »
PIROGALÓL s. m. substanță organică albă, cristalină, solubilă în apă, folosită ca revelator în fotografie, antiseptic, colorant pentru piei etc.; acid pirogalic. (< fr. pyrogallol) Vezi definitia »
MONTÍCOL, -Ă adj. (Rar) Care trăiește pe munți, din munți. [< fr. monticole, cf. lat. mons – munte, colere – a locui]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z