Definita cuvantului flajolet
FLAJOLÉT, flajolete, s. n. 1. Mic instrument de suflat, de lemn sau de metal, asemănător cu flautul, folosit în orchestre și în fanfare. 2. Sunet armonic produs de instrumentele cu coarde, prin atingere foarte usoară a coardei cu degetul în anumite puncte precise (la jumătate, la o treime, la un sfert etc.). [Pl. și: (m.) flajoleți.Var.: flajeolét s. n.] – Din fr. flageolet.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu flajolet
BERÉT s.n. v. beretă. Vezi definitia »
prospoiét, -ă, adj. (reg.) 1. proeminent. 2. (despre haine, țesături) înfoliat. Vezi definitia »
NONOLÉT s. n. (muz.) diviziune ritmică specială din nouă note de durată egală cu aceea a opt note obișnuite. (< germ. Nonolett) Vezi definitia »
ARBORÉT I. s. n. teren plantat cu numeroase specii de arbori și arbuști și destinat studiului condițiilor lor de dezvoltare. II. s. m. partea superioară a unui catarg. (< lat., fr. arboretum) Vezi definitia »
(?) PALÉT, paleți, s.m. Ambalaj, omologat internațional, care asigura manipularea mai ușoara a marfurilor cu ajutorul mijloacelor mecanice cu ocazia încărcării, descărcării sau depozitării acestora. [Pl. și: palete (s.n.)] – (sursa: HG 114/2001, Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, Cap. IX, Sect. 7, art. 284, lit. k) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z