Definita cuvantului francofon
FRANCOFÓN, -Ă, francofoni, -e, adj., s. m. și f. (Vorbitor) de limbă franceză. – Din fr. francophone.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu francofon
LAPÓN, -Ă, laponi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte dintr-o populație băștinașă din regiunile extrem-nordice ale Europei. 2. Adj. Care aparține laponilor (1), care se referă la laponi, caracteristic laponilor. – Din fr. lapon. Vezi definitia »
TIFÓN1 s. n. țesătură subțire și foarte rară de bumbac, pentru pansamente. (după engl. tiffany) Vezi definitia »
TRITÓN1, tritoni, s. m. 1. Zeitate marină greacă, închipuită cu bust de om și cu coadă de pește. 2. Numele mai multor specii de animale amfibii cu înfățișarea unor mormoloci de broască, având de obicei în lungul spatelui o creastă viu colorată (Triturus). [Acc. și: tríton] – Din fr. triton, lat. Triton, -onis. Vezi definitia »
KALIPATRÓN s.n. Cutie de tablă umplută cu hidroxid de potasiu, care, încorporată în masca de protecție, servește la regenerarea aerului din mine. [< germ. Kalipatron]. Vezi definitia »
BINGHAMPTON [biŋəmtən], oraș în NE S.U.A. (New York), pe rîul Susquehanna, la S de Syracuse; 264 mii loc. (1984, cu suburbiile). Ind. constr. de mașini (avioane, aparate foto, vase fluviale), chimică (filme), încălț și alim. Universitate. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z