Definita cuvantului franțuzesc
FRANȚUZÉSC, -EÁSCĂ, franțuzești, adj. Francez (2) ◊ Aluat franțuzesc = aluat pentru prăjituri, pregătit cu unt și lucrat special pentru a deveni fraged și a se desface în foi; foitaj. ♦ (Substantivat, f.) Limba franceză. – Franțuz + suf. -esc.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu franțuzesc
strălumésc, -eáscă, adj. (înv.) care nu aparține acestei lumi; de dincolo de această lume. Vezi definitia »
satanésc (rar) adj. m., f. satanéscă; pl. m. și f. satanéști Vezi definitia »
FUNAMBULÉSC, -ÉSCĂ adj. (Rar) Bizar, excentric. ♦ Echilibristic. [< fr. funambulesque]. Vezi definitia »
PESCĂRÉSC, -EÁSCĂ, pescărești, adj. Care se referă la meseria pescarului (I), care aparține meseriei pescarului; care aparține pescarului (I), privitor la pescari, specific pescarilor; de pescar. ◊ Ciorbă pescărească sau borș pescăresc = ciorbă preparată într-un mod special din mai multe specii de pește (1). Pantaloni pescărești = pantaloni (de damă) strâmți, lungi până sub genunchi. Ață pescărească = fir de bumbac rezistent, alcătuit din mai multe fire răsucite. – Pescar + suf. -esc. Vezi definitia »
FRANȚUZÉSC, -EÁSCĂ, franțuzești, adj. Francez (2) ◊ Aluat franțuzesc = aluat pentru prăjituri, pregătit cu unt și lucrat special pentru a deveni fraged și a se desface în foi; foitaj. ♦ (Substantivat, f.) Limba franceză. – Franțuz + suf. -esc. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z