Definita cuvantului paf
PAF interj. 1. Cuvânt care imită zgomotul produs de o apăsare puternică, de o lovitură, de o pocnitură etc. 2. (Fam.; în expr.) A rămâne (sau a face pe cineva să rămână) paf = a rămâne (sau a face pe cineva să rămână) uimit, surprins, nemișcat. A face paf (pe cineva) = a uimi, a da gata, a învinge într-o discuție (pe cineva). – Onomatopee.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu paf
ZOGRÁF s. m. (Var., înv.) Zugrav. [def. și DLRLC] Vezi definitia »
CLIDONOGRÁF s.n. (Fiz.) Aparat pentru determinarea polarității, amplitudinii și formei undelor de supratensiune din instalațiile electrice. [< fr. clydonographe, cf. gr. klydon – agitație, graphein – a scrie]. Vezi definitia »
CARTOGRÁF, -Ă s. m. f. specialist în cartografie. (< fr. cartographe) Vezi definitia »
PERSPECTOGRÁF s. n. 1. aparat pentru transformarea reprezentării descriptive a obiectelor în reprezentare concretă. 2. aparat pentru redresarea fotogramelor aeriene pe clișee înclinate față de planul orizontal. ◊ aparat pentru obținerea de imagini în perspectivă a curbelor de nivel. (< fr., engl. perspectographe) Vezi definitia »
TELEGRÁF s.m. Plantă erbacee originară din America de Sud, cu flori mici, albe, cu miros plăcut, dispuse în ciorchini lungi și cu tulpina volubilă. [Cf. germ. Telegraphenpflanze]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z