Definita cuvantului palee
PALÉE1, palee, s. f. Picior intermediar de susținere a unui pod de lemn cu mai multe deschideri. – Din fr. palée.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu palee
PANATENÉE s.f.pl. (Ant.) Serbări care se celebrau la Atena în cinstea zeiței Pallas Atena, protectoarea cetății, cu care prilej aveau loc întreceri la alergări, lupte, aruncarea discului, curse de care, precum și întreceri între poeți, cântăreți și muzicanți. [Pl. -ne-e. / < fr. panathénées, cf. gr. panathenaia]. Vezi definitia »
SALICACÉE, salicacee, s. f. (La pl.) Familie de plante dicotiledonate cu inflorescențe în formă de amenți, care cuprinde arbori și arbuști ca plopul și salcia: (și la sg.) plantă din aceată familie. [Pr.: -ce-e] – Din fr. salicacées. Vezi definitia »
TRAHÉE, trahei, s. f. 1. Tub elastic fibros și cartilaginos, la oameni și la animale, care leagă laringele de bronhii și prin care circulă aerul necesar respirației din cavitatea bucală sau nazală în bronhii. 2. Fiecare dintre tubulețele subțiri, chitinoase, deschise la exterior și ramificate în corpul insectelor, păianjenilor și miriapodelor, care servesc drept organ de respirație. 3. Fiecare dintre vasele lemnoase în formă de tuburi capilare prin care circulă seva brută în interiorul plantelor superioare. [Pr.: -he-e] – Din fr. trachée. Vezi definitia »
CANABINACÉE, canabinacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee dicotiledonate, având ca tip cânepa; (și la sg.) plantă din această familie. – Din fr. cannabinacées. Vezi definitia »
ACERACÉE s. f. pl. familie de plante lemnoase dicotiledonate: arțarul. (< fr. acéracées) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z