Definita cuvantului canabinacee
CANABINACÉE, canabinacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee dicotiledonate, având ca tip cânepa; (și la sg.) plantă din această familie. – Din fr. cannabinacées.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu canabinacee
PAPAVERACÉE, papaveracee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee, anuale sau perene, cu frunze alterne, cu flori solitare sau grupate în inflorescențe și cu fructul o capsulă sau o nuculă; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. ◊ (Adjectival) Plantă papaveracee. – Din fr. papavéracées. Vezi definitia »
BIGNONIACÉE s.f.pl. (Bot.) Familie de plante gametopetale, cuprinzând plante lemnoase ca bignonia, catalpa etc. ; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ni-a-ce-e, sg. invar. / cf. fr. bignoniacées]. Vezi definitia »
GIGANTOSTRACÉE s. n. pl. ordin de crustacee gigantice, de la sfârșitul silurianului până la sfărșitul erei paleozoice. (< fr. gigantostracées) Vezi definitia »
RANUNCULACÉE, ranunculacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee dicotiledonate (otrăvitoare) cu tuberculi sau rizomi, frunze alterne, flori bisexuate, fructe folicule, nucule sau bace; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – Din fr. renonculacées. Vezi definitia »
SIALORÉE s. f. ptialism. (< fr. sialorrhée) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z