Definita cuvantului panteon
PANTEÓN, panteonuri, s. n. 1. (La greci și la romani) Templu consacrat cultului tuturor zeilor. 2. Monument național în care se depun rămășițele pământești ale oamenilor iluștri. ♦ Fig. Totalitatea oamenilor iluștri ai unei țări. [Pr.: -te-on] – Din fr. panthéon.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu panteon
GUJÓN s.n. (Tehn.) Tijă filetată în același sens pe toată lungimea sa sau numai la cele două capete, folosită la îmbinarea demontabilă a două piese. [< fr. goujon]. Vezi definitia »
TALASOPLANCTÓN s. n. planctonul oceanelor. (< fr. thalassoplancton) Vezi definitia »
ZABAIÓN s.n. Cremă consistentă, specific italiană, pe bază de vin (alb sau porto) adesea amestecat cu lichior, coniac, whisky sau rom, cu zahăr și gălbenuș de ou. Se serveste rece, în cupe sau pahare. Din it. zabaione, zabaglione; se confundă adesea cu sabayon, fiind pronunțate aproape la fel. Vezi definitia »
ANTIELECTRÓN s. m. pozitron. (< fr. antielectron) Vezi definitia »
SECESSIÓN SE-SE-SION/ s. n. 1. denumire dată grupărilor artistice de avangardă apărute în țările germanice la sfârșitul sec. XIX, care au susținut impresionismul și postimpresionismul, promovând apoi expresionismul. 2. stil în artele decorative în Occident, corespunzător cu Jugendstil, modern style etc. (< fr. sécession, germ. Sezession) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z