Definita cuvantului parafulger
PARAFÚLGER, parafulgere, s. n. 1. (Înv.) Dispozitiv de protecție contra supratensiunilor la instalațiile de telecomunicații de pe linii aeriene. 2. (Înv.) Paratrăsnet. – Para2- + fulger.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu parafulger
cróntaler (-ri), s. m. – Monedă austriacă de argint, ce valora 8 taleri (sec. XVIII). Germ. Kronthaler. Vezi definitia »
SER s. n. partea lichidă a sângelui. ◊ lichid din sânge sau preparat artificial, care conține un anumit anticorp sau o secreție glandulară, în scop terapeutic. (< fr. sérum, lat. serum) Vezi definitia »
HEPTEMIMÉR, -Ă adj. (despre cezură) care se găsește după a șaptea jumătate de picior. (< fr. hepthémimère) Vezi definitia »
SPALIÉR, spaliere, s. n. 1. Suport format din stâlpi între care sunt întinse, orizontal și paralel, fire de sârma zincată pentru susținerea anumitor plante agățătoare sau a ramurilor unor pomi a căror creștere este dirijată de om. 2. Șir de tufe sau de arbuști cu ramurile tunse după un anumit sistem, formând un fel de perete de verdeață de-a lungul unei alei. ♦ Alee mărginită de un asemenea perete de verdeață. 3. Aparat de gimnastică în formă de scară largă, fixat de perete. [Pr.: -li-er] – Din germ. Spalier. Vezi definitia »
ȘTÉCHER s.n. v. ștecăr. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z